Så slipper du myggen

sa-slipper-du-myggen

Öka dina chanser att slippa myggen i sommar med en myggdödare!

Det enklaste sättet att förebygga myggbett är att undvika platser där myggen finns. Det kan låta överdrivet logiskt men det handlar om att tänka rätt från början för att reducera risken att få oväntat tråkigt besök på din tomt i sommar. En myggdödare kan hjälpa dig att slippa tänka på detta men ibland har man inte med sig sin myggfångare och då är det bra om du följer dessa tips från oss på Myggfri.

Försök att själv undvika våtmarker, vattendrag, sjöar, dammar, så långt det går, åtminstone i skymningen när insekterna är på jakt efter blod. Men tänk på att det är exakt där du vill ställa din myggdödare för att bekämpa myggproblemet.

Om du bestämt dig för att inte överlämna din egen trädgård eller uteplats åt myggen på så finns det några saker du bör tänka på för att göra rätt från början. Framför allt måste du se dig om i din omgivning och se till att det inte står vatten någonstans på tomten eftersom detta underlättar för myggen att lägga sina ägg. Töm ut allt stående vatten (hängrännor, fågelbad, gamla krukor, skottkärran, bildäck m m).

Myggfris tips: Håll gräset kort, och tomten ren från snår och buskage.

Om du ska ut i skogen där det är mycket stickmygg så ta på dig ljusa, löst sittande och heltäckande kläder (myggor dras till mörka färger).

Om du vet att du kommer att vistas på en plats med mycket mygg och knott kan du i förväg förebygga klåda och svullnad genom att ta vanlig allergimedicin med antihistaminer. Antihistaminerna gör att din kropp inte reagerar lika starkt på betten. Du hittar dessa produkter på Apoteket.

Vi på Myggfri.nu håller tummarna för att du med hjälp av ovanstående råd kan göra din omgivning lite mera myggfri i sommar!

Vill du minska risken från att bli biten? Titta under "Produkter" – där hittar du allt från små och stora myggfångare, bärbara myggskydd, myggbekämpare, myggnät för säng och barnvagn samt myggmedel för huden.

Hör gärna av dig till oss om du vill ha köpråd eller om du t. ex. själv har något bra tips mot de stygga myggen.

Telefonnummer 031-788 16 30
kundservice@myggfri.nu 

Populära produkter

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.