Så slipper du myggen

sa-slipper-du-myggen

Öka dina chanser att slippa myggen i sommar med en myggdödare!

Det enklaste sättet att förebygga myggbett är att undvika platser där myggen finns. Det kan låta överdrivet logiskt men det handlar om att tänka rätt från början för att reducera risken att få oväntat tråkigt besök på din tomt i sommar. En myggdödare kan hjälpa dig att slippa tänka på detta men ibland har man inte med sig sin myggfångare och då är det bra om du följer dessa tips från oss på Myggfri.

Försök att undvika våtmarker, vattendrag, sjöar, dammar, så långt det är möjligt, åtminstone i skymningen när insekterna är på jakt efter blod. Men tänk på att det är nära vattendrag som du vill ställa din myggdödare för att bekämpa myggproblemen.

Om du bestämt dig för att inte överlämna din egen trädgård eller uteplats åt myggen så finns det några saker du bör tänka på för att göra rätt från början. Framför allt måste du se dig om i din omgivning och se till att det inte står vatten någonstans på tomten eftersom att det är där myggen lägger sina ägg. Töm ut allt stående vatten som finns i hängrännor, fågelbad, gamla krukor, skottkärran, bildäck mm.

Myggfris tips: Håll gräset kort, och tomten ren från snår och buskage.

Om du ska ge dig ut i skogen där det är mycket stickmygg så ta på dig ljusa, löst sittande och heltäckande kläder, myggor dras till mörka färger.

Om du vet att du kommer att vistas på en plats med mycket mygg och knott kan du i förväg förebygga klåda och svullnad genom att ta vanlig allergimedicin som innehåller antihistaminer. Antihistaminerna gör att din kropp inte reagerar lika starkt på betten. Dessa produkter hittar du på Apoteket.

Vi på Myggfri.nu håller tummarna för att du med hjälp av ovanstående råd kan göra din omgivning lite mera myggfri i sommar!

Vill du minska risken från att bli biten? Titta under "Produkter" – där hittar du allt från små och stora myggfångare, bärbara myggskydd, myggbekämpare, myggnät för säng och barnvagn samt myggmedelför huden.

Hör gärna av dig till oss om du vill ha köpråd eller om du själv skulle ha något bra tips mot de stygga myggen.

Telefonnummer: 031-788 16 30
Mail: kundservice@myggfri.nu 

Populära produkter

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.