Miljöfaktorer

miljo

Miljöfakta om våra myggfångare, myggskydd och myggmedel

Att "utrota" myggbeståndet i din omgivning betyder inte att djur eller fåglar också stryker med när myggen försvinner från din tomt. Våra maskiner släpper inte ut några miljöskadliga ämnen som kan skada djur eller fåglar.

Många fåglar lever just på insekter och larver och skulle fåglarnas "föda" försvinna från den plats de är vana att hämta sin föda från svälter inte fåglarna utan de flyger bara till närmaste plats utanför det område som "utrotats" på mygg och mygglarver.

De enda myggmaskiner som indirekt kan påverka miljön på ett negativt sätt är de som drivs av bland annat gasol. När gasol förbränns frigörs koldioxid som är ett av de viktigaste lockämnen myggorna attraheras av eftersom det är precis samma ämne som vi människor andas ut. Men, eftersom gasol är ett fossilt bränsle så ökar mängden koldioxid på jordens yta vid förbränning och därmed påverkas även växthuseffekten negativt. Alternativet är att välja "AMT100 med Boosterkit" som också avger koldioxid från helt vanliga kolsyrepatroner d v s miljöpåverkan blir därmed i princip plus minus noll. Gaspatronen är den samma som man använder när man t ex kolsyrar vatten eller läsk.

Övriga ämnen och kemikalier i t ex myggmedel och myggspray är alla godkända enligt svensk lagstiftning. Ämnet oktanol är ett ämne som även används inom livsmedelindustrin och är ett aromämne. Läs gärna mer om vilka dofter som är godkända på Dofter och Biocider

Populära produkter

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.