Hästgård, Ladugård & Stall

hastgard-ladugård-stall

Myggfälla och myggfångare för hästgårdar, stall och ladugårdar

Du som arbetar med hästar vet förmodligen vilka problem myggor och knott kan skapa för de fyrbenta djuren. Stickande insekter är idag ett utbrett problem bland Sveriges hästgårdar och hittills har det bara varit möjligt att reducera angreppen genom att smörja in hästarna med salvor och skydda dem med täcken. Tidskrävande metoder som kan vara både omständliga och kostsamma. Som tur är finns det nu en genial lösning för det här problemet som verkligen fungerar.

Genom att låta en nästan underhållsfri myggfälla göra jobbet åt dig kan du istället ägna mer tid åt det du verkligen vill göra. I takt med att myggfångarna sedan börjar minska myggbeståndet i den direkta omgivningen får du både gladare hästar och hästskötare på köpet. Beroende på hur stor hästgård, stall eller ladugård du har samt hur stora mygg- och knottproblemen är, bör du välja en mygg-/knottfångare som täcker den ytan.

Våra myggdödare för hästgårdar, stall och ladugårdar

Predator Dynamic och Mosquito Magnet är två exempel på knott- och myggjagare som lockar mygg med hjälp av koldioxid och oktanol. Koldioxiden motsvarar utandningsluften från oss människor och oktanolen avger en doft som myggorna uppfattar som människolukt. Maskinerna attraherar också mygg och knott med hjälp av UV- och LED-lampor samt värme. Verkningsarealen för maskinerna är 5000m2.

Mosquito Magnet är en serie av myggutrotare som fångar knott, svidknott och mygg. Dessa maskiner är de som funnits längst på den Svenska marknaden och som många hästägare väljer för myggbekämpning på gården. Mosquito Magnet Executive är supermodellen som sparar på gasolen för att minska driftskostnaden.

OBS: Se till att maskinen inte står för nära gödselstacken eftersom den avger mycket metangaser som stör maskinens locksätt.

Flygfän inne i stallet

Vill du även säkra ytorna inne i stallet eller ladugården så har vi mygg och flugfångare som passar utmärkt även i de miljöerna. Moel AIT Myggfälla är en av våra myggfångare för inomhusbruk och lockar även till sig andra flygfän. Kolla in vårt utbud på inomhus myggfångare för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Insektsångaren Moel Stor Zapper 40W är speciellt framtagen för att täcka ytor inomhus i stall, ladugårdar och industrilokaler. 

Islandshästar med knottallergi

Vissa hästraser är mycket känsliga för knottangrepp, till exempel islandshästar. När hästen kliar manke och länd uppstår stora sår vilket gör att man inte kan rida tills dessa skrubbsår försvinner, framför allt så lider djuret oerhört. Vårt bästa råd är att minska dessa angrepp med en gasoldriven mygg- och knottfångare.

Produkter för hästgård, ladugård & stall

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.