Butiken

Ställ ut din myggdödare

Nu har det blivit dags att ställa ut era myggdödare! Vi rekommenderar att göra det så tidigt som möjligt för bästa möjliga myggfångst. Hinner man ta de första mygghonorna innan de hinner lägga sina 1000 ägg minskar man myggbeståndet redan från start!

Det finns flera olika typer av myggdödare och myggfångare. Men alla har samma syfte – att minska antalet mygg och knott. Det finns de myggdödare som behöver gasol. Dessa har flera olika slags fångstsätt, bland annat att de simulerar en människa genom att förvandla gasolen till koldioxid, vilket är det som människor andas ut. Det finns olika slags varumärken på myggdödare som kräver gasol. På Myggfri kan ni hitta:

Predator Dynamic: https://www.myggfri.nu/product/myggfangare-predator-dynamic-mygg-och-knott

SkeeterVac SV35: https://www.myggfri.nu/product/myggfangare-skeetervac-sv35

Mosquito Magnet Pioneer: https://www.myggfri.nu/product/mosquito-magnet-pioneer

Mosquito Magnet Executive: https://www.myggfri.nu/product/mosquito-magnet-executive

Mosquito Magnets myggdödare har två olika modeller. De båda lockar mygg och knott genom gasol och doftämnet R-oktanol som avger en lukt som liknar människa. De båda har fått riktigt bra recensioner och är välkänd i hela landet. Pioneer är den minsta modellen som behöver el-anslutning. Executive är en större modell som har funktioner som underlättar underhållningen av maskinen. Den drivs av ett uppladdningsbart batteri så behöver alltså inte en elsladd. Myggdödaren har andra underlättande funktioner såsom timer, autostart mm som leder till minskad gasolanvändning.

Predator Dynamic och SkeeterVac lockar också mygg och knott genom gasolförbränning men med andra slags oktanoler. Rapid Action har utformat tre olika dofter som är anpassade efter specifika behov. Den svarta oktanolen är standarddoft och lockar till sig mygg. Den gröna oktanolen är utformad för att locka både mygg och knott. Den röda oktanolen lockar till sig lite mer tropiska myggarter såsom tigermygg och andra nyinflyttade arter. Dessa myggdödare har ett ytterligare fångstsätt eftersom de har ett klisterpapper som sitter på myggdödarens motor. Där fastnar de mygg som inte sugs in av fläkten.

Det finns även mindre elektriska myggdödare som inte behöver gasol. Eftersom dessa inte har det lockningsmedel, rekommenderas en mindre elektrisk maskin till de som inte har lika stora myggproblem. AMT200 är en uppdaterad version av den välkända AMT100. Det finns även en mindre modell som heter AMT50. Dessa maskiner använder sig av Rapid Actions doftsystem, likt Predator och SkeeterVac.